Finike Belediye Başkanı Keyiçi nin Cevabı gecikmedi

33. Finike Festivali ve Kabotaj Bayramı Şenliklerinde Finikeli hemşerilerimizin doğru bilgi alması ve Finike Belediyesi tarafından projesi tamamlanan hizmetlerimizin neden faaliyete geçirilemediği noktasında bir açıklama yapılma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

 Finike  Belediye Başkanı Keyiçi nin  Cevabı gecikmedi

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Basın Açıklamasında Bulundu

Başkan Mustafa Geyikçi: “33. Finike Festivali ve Kabotaj Bayramı Şenliklerindeki açıklamalarımıza cevaben,
33. Finike Festivali ve Kabotaj Bayramı Şenliklerinde Finikeli hemşerilerimizin doğru bilgi alması ve Finike Belediyesi tarafından projesi tamamlanan hizmetlerimizin neden faaliyete geçirilemediği noktasında bir açıklama yapılma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Şeffaf Belediyecilik anlayışıyla, vatandaşlarımızın özgür ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin Ak Parti Finike İlçe Başkanı Faruk Kurt Bey’i neden rahatsız ettiğine bir anlam verilememiştir. Bu zamana kadar bizimle aynı fikirde olduğunu ve birçok şeye kendisinin de gücünün yetmediğini, birçok konuda kendi partisi içindeki karar vericileri ikna edemediğini ve koordineli bir çalışma gerçekleştiremediklerini, Finike’mizin geleceği için yapılması gereken çalışmalarda kendisine dahi sorulmadan kararlar alındığını belirten Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Kurt Bey’in bugün neden gerçek düşünceleriyle örtüşmeyen bir açıklama yapmak durumunda kaldığı anlaşılamamıştır. Finike Belediyesi tarafından kendisine her danışıldığında, parti yöneticileri ile ters düşmekten çekindiği için herhangi bir şey yapamadığını belirten Ak Parti Finike İlçe Başkanı Faruk Kurt Bey, kendi parti içinizde yaşadığınız çekişmeler neticesinde kamuoyunu yanıltıcı bu açıklamalarla hangi amaca hizmet etmektesiniz?
Seyir terasına cevaben;
Projemizi gerçekleştirmeden önce bölgeye ulaşım için bir yol açılması elzem olmuş ve bu doğrultuda çalışmalarımız devam etmektedir.
Randevu taleplerimize cevaben;
Finike Belediyesi olarak birçok konu dahil olmak üzere, projelerimizde kamu kurumlarımız ve ilçe protokolümüzün fikirlerine başvurarak katılımcı bir anlayış ile çalışmalarımızı gerçekleştirmeye özen gösterdik. Doğal olarak tüm bu süreçte Ak Parti Finike İlçe Başkanı Faruk Kurt Bey, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi sahibiydi. Karşılaştığımız birçok olumsuzlukta kendisi ile istişarelerde bulunmuş, hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin ilgili Bakanlarımızdan ve Antalya Milletvekillerimizden randevu talep edilmiştir. Ancak, 2019 yılı yerel seçimlerinin hemen ardından dönemin Ak Parti Finike İlçe Başkanlığı bilgisiyle gerçekleştirdiğimiz randevu taleplerimize halen bir geri dönüş sağlanmamıştır. Ak Parti Finike İlçe Başkanı Faruk Kurt Bey’in, kendisi aracılığıyla Bakanlarımızdan ve Antalya Milletvekillerimizden randevu alabileceğimizi belirtmesi doğrultusunda yeniden talep oluşturmamıza rağmen sanıyoruz ki kendisine de halen bir yanıt verilmemiştir. Ak Parti Finike İlçe Başkanı Faruk Kurt Bey’in, temsilcisi olduğu siyasi parti tarafından önemsenmemesi ve taleplerine cevap verilmemesini üzüntüyle karşılıyoruz. Ancak, daha önce Finike Belediyemizde de çalışarak Belediyecilik alanında deneyim sahibi olmasına rağmen birilerine iyi görünmek amacıyla asıl fikirlerinin tam tersi, kamuoyunu yanlış yönlendirici açıklamalar yapmasını da kendisine yakıştıramadık.
Radyofar Koyu Aile Plajı’na cevaben;
Belediyecilik alanında deneyimli olduğunu ifade eden Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Kurt şunu çok iyi bilmelidir ki; Belediye Başkanları seçildikleri andan itibaren parti rozetlerini çıkarmakta ve sadece kamuya hizmet amacıyla görev yapmaktadırlar. Dolayısıyla herhangi bir partiyi hedef alan düşüncelerine karşın, Finike Belediyesi sadece Finikeli vatandaşların talep ve önerileri doğrultusunda vatandaşlara yönelik hizmet vermektedir. Geçmiş dönemlerde, Radyofar Koyu Aile Plajımız farklı isimlendirmeler ile farklı siyasi çıkarlara alet edilmeye çalışılmış ancak yıllardır Finikeli hemşerilerimizin bildiği tarihi ismiyle yeniden Radyofar Koyu Aile Plajı olarak hizmet vermeye başlamıştır.
Spor Lisesi adı altındaki rant projesine cevaben;
Finike Belediyesi olarak ilçemize ve vatandaşlarımıza yarar sağlayacak hiçbir projeye karşı çıkmadık. Yatırıma karşı çıkıyor olsaydık, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na mülkiyeti Belediyemize ait olan Kum Mahallesi’ndeki arsamızı gençlik merkezi yapılması amacıyla tahsis etmezdik. Ancak, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Kurt Bey, sanıyoruz ki Finike’ye yapılması planlanan proje ile ilgili yeterince bilgi edinememiş. İlçemizde Fen Lisesi yapımına engel olanlar Spor Lisesi adı altında, Finike’mizin denize nazır en güzel yerlerinden biri olan Karşıyaka Mahallesi’nde 64 adet konaklama birimi ve at çiftliği yapılmasına neden karşı çıkmamaktadır. Sayın Faruk Kurt, bu 64 adet konaklama yerinde hangi Finikeli gencimiz konaklayabilecek? Spor Lisesi adı altında bu rant projesine verdiğiniz çabayı bir hayırsever tarafından yapılacak olan Fen Lisesi için neden göstermediniz? Fen Lisesi projesinde yeterince rant yok muydu?
Sahilimizin tahsisine cevaben;
Daha önce sahil bandında yer alan 6 metrekarelik büfelerin tahsisi Belediyemize aitti. Ancak, 2021 yılından itibaren sahil şeridimizin tahsisinin Finike Belediyemize ya da Antalya Büyükşehir Belediyemize yapılması noktasında defalarca talep yazısı yazdık. Burada karmaşıklığın son bulması, bir sorumlu kurum belirlenmesi ve Finike’mize yakışacak bir sahil şeridi düzenlemesi amacı dışında herhangi bir hedefimiz olmadı. Sahillerimizin tahsisi Belediyemizde olmamasına rağmen vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde denize girebilmeleri amacıyla bakım ve temizlik işlemleri Finike Belediyemiz tarafından gerçekleştirilmeye devam ediyor. Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediyemiz tarafından sahil bandımız için tasarlanan proje ile gerçekleştirilen tahsis başvurusuna da herhangi bir cevap verilmediğini bilmenizi isteriz. Örnek olarak, defalarca Bakanlık ile görüşmemize ve projesi hazır olmasına rağmen neden Hasyurt Meydan Projemize hala bir cevap verilmediğini de açıklayabilir misiniz?
Taleplerimizi dile getiriş biçimimize cevaben;
Sayın Faruk Kurt, Belediyeci olduğunuz için çok iyi bilmelisiniz ki, Devletin iletişim dili resmi yazışmadır. Finike Belediyesi olarak vatandaşlarımıza hizmet amacıyla Devletimizden talep ettiğimiz her konuyu resmi yazışmalar halinde gerçekleştiriyoruz. Maalesef kapalı kapılar ardında gizli anlaşmalar ile çalışma gerçekleştirme konusunda çok tecrübeli sayılmayız. Ancak, Finikeli vatandaşlarımızın hak ettikleri hizmetlere ulaşabilmeleri amacıyla ağlamaları gerektiğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Finikeli hemşerilerimiz, herhangi bir amaç için ne kimseye ağlamaya ne de yalvarmaya layık değildir. Bunu böyle bilesiniz. Dönemin Belediye Başkan Yardımcısının öğretmen eşi için yasal hakkı olan eş durumu tayini konusunda “gelmesini istiyorum fakat gücüm yetmiyor” diyen Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Kurt Bey, bu hak hangi gerekçe ile ve kim tarafından engellenmiştir, bunu da açıklayabilir misiniz?
Altyapı çalışmalarına cevaben;
Maalesef, Finike’mizin 100 yıllık kanalizasyon sorunu ne sizin Finike Belediyesi’nde çalıştığınız dönemde, ne de daha öncesindeki dönemlerde çözüme kavuşturulmamıştır. Kendi döneminizde, altyapı kaynaklı davalarda belediye sorumlularının ne ile yargılandığını ve ne ceza aldıklarını en iyi bilenlerden birisi sizsiniz. Yıllardır ötelenen bu sorunu çözmek ve cennet Finike’mizi foseptik kokusundan kurtarmak bizlere nasip olmuştur. Evet, firma kaynaklı bazı sorunlar yaşanmakta ve bu sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyesi ve Finike Belediyesi olarak var gücümüzle hızlı bir şekilde çalışmaya devam etmekteyiz.
Park ismi değiştirilme konusunda cevaben;
Sayın Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Kurt Bey, kendinizi Belediyeci olarak nitelendirmenize rağmen Finike’mizde yer alan parkların isimlerini bilmemenizi anlamlandıramadık. Zira, güzel ilçemizde bahsettiğiniz gibi “Sultan Vahdeddin” isimli bir park bulunmamakta ve nereden söz ettiğiniz anlaşılamamaktadır.
Saygılarımızla.” Dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Atay Uslu Antalya'da Hakan Tütüncü Finike'de Cenk Tütüncü ile Eser siyaseti
Finike

Atay Uslu Antalya'da Hakan Tütüncü Finike'de Cenk Tütüncü ile Eser siyaseti

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, AK Parti Finike İlçe Teşkilatı ile birlikte Cumhur İttifakı ve MHP Finike Belediye Başkanı Adayı Cenk Şimşek ve MHP ilçe teşkilatını ziyaret etti. FİNİKENİN GENÇ ADAYI CENK ŞİMŞEK…

CHP Antalya Finike Belediye Başkan adayı Mustafa Geyikçi  oldu
Finike

CHP Antalya Finike Belediye Başkan adayı Mustafa Geyikçi oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Finike’de mevcut Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, 2024 yerel seçimlerde yeniden aday gösterildi. Detaylar haberimizde...

Eski ilçe Başkanı  Osman Aladağ Finike Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu Yaptı
Finike

Eski ilçe Başkanı Osman Aladağ Finike Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu Yaptı

Geçmiş Dönem Antalya Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ Finike Belediye Başkan Aday Adaylığı için Finike Ak parti ilçe merkezinde başvuruda bulundu.

Emin Madenci Finike Belediye Başkan Aday Adaylığı Başvurusunu yoğun Katılımla  Yaptı
Finike

Emin Madenci Finike Belediye Başkan Aday Adaylığı Başvurusunu yoğun Katılımla Yaptı

Ak Parti Geçmiş Dönem Antalya İl Başkan Yardımcılarından İş İnsanı Emin Madenci Finike Belediye Başkan Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı,

Antalya Finike Hali’nde yeni sezon başladı
Finike

Antalya Finike Hali’nde yeni sezon başladı

Antalya Finike’de hal sezonunun açılışı dolayısıyla hal esnaflarını ziyaret eden Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, yeni sezonun tüm esnaflara hayırlı ve bereketli olmasını diledi

Finike' de Sadem Zirai İlaç Toptan Bayii açıldı
Finike

Finike' de Sadem Zirai İlaç Toptan Bayii açıldı

Antalya İli Finike ilçesinde Toptan Zirai İlaç Bayii Açılışı Yapıldı