Elmalı’nın Gururu İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuyan Öğrenci Antalya Şampiyonu Oldu!
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması" sonuçlandı. Elmalı Ali Mumcu Ortaokulu öğrencisi Kübra Serra Özmen, sergilediği etkileyici performansla Antalya İl Birincisi seçildi.
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmada, Elmalı ilçesi büyük bir başarıya imza attı. Antalya genelindeki ortaokullar arasında gerçekleştirilen **"İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması"**nda rakiplerini geride bırakan Kübra Serra Özmen, il birinciliği kürsüsüne çıktı.
Elmalı Ali Mumcu Ortaokulu’na Büyük Gurur
Elmalı Ali Mumcu Ortaokulu öğrencisi olan Özmen, yarışma boyunca İstiklal Marşı’nın ruhunu ve milli mücadele ruhunu yansıtan ses tonu ve vurgularıyla jüriden tam not aldı. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonda Elmalı’yı temsil eden genç yetenek, başarısıyla ilçede sevinçle karşılandı.
Tebrik ve Başarı Dilekleri
Özmen’in bu başarısı, sadece ailesini değil tüm eğitim camiasını gururlandırdı. Okul yönetimi ve yerel yetkililer, genç öğrencinin başarısı üzerine bir tebrik mesajı yayımladı:
"Öğrencimiz Kübra Serra Özmen’in kazandığı bu anlamlı birincilik bizleri onurlandırdı. Bu başarıda büyük emeği olan kıymetli öğretmenlerimizi ve desteklerini esirgemeyen ailesini yürekten tebrik ediyoruz. Kübra’nın başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz."

Kepez Belediyesi’nin 12 yıl aradan sonra 19 nisan 2026 pazar günü düzenlediği 10. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanlık finalinde Ali Gürbüz ile Enes Doğan karşılaştı ,Güreş Ağalı ise 7 milyon 777 bin TL ile İş adamı devamı haberimizde
Antalya Kepez Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Geleneksel Güreşler federasyonu iş birliğiyle Kepez'de 12 yıl aradan sonra er meydanı kuruldu 10. Kepez Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük bir heyecanla 19 nisan 2026 pazar sabahı başladı.
Antalya ili Korkuteli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Sevil Türüdü, hastanede hasta kabulüne başlayarak ilçedeki göz sağlığı hizmetlerine önemli katkı sağlayacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen TAKE (Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi) Projesi kapsamında, Antalya genelinde bitkisel üretimi artırmaya yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor.
Antalya Korkuteli’nde öğrencileri kültürel mirasla buluşturacak olan “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” kura çekimi tamamlandı. Mendil kapmacadan yakantopa kadar pek çok oyun sahaya inecek.
Korkuteli ilçesinde sağlık hizmetleri güçlenmeye devam ediyor. Korkuteli Devlet Hastanesi, hekim kadrosunu genişleterek İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Berkay Özata’yı bünyesine kattı.