Korkuteli

MHP Korkuteli İlçe başkanı Medine Yapılmışev 'de Belediye Meclis Üyelerine Sitemli sesleniş

MHP KORKUTELİ İLÇE BAŞKANI YAPILMIŞEV, “MHP GRUBUNUN KABUL OYUNA KARŞILIK DİĞER SİYASİ PARTİ GRUPLARININ RED OYLARI İLE TEKLİFİMİZ MECLİS GÜNDEMİNE DAHİ ALINMADI” DEDİ

MHP Korkuteli İlçe başkanı Medine Yapılmışev 'de  Belediye Meclis Üyelerine Sitemli sesleniş



YAPILMIŞEV, “MHP GRUBUNUN KABUL OYUNA KARŞILIK DİĞER SİYASİ PARTİ GRUPLARININ RED OYLARI İLE TEKLİFİMİZ MECLİS GÜNDEMİNE DAHİ ALINMADI” DEDİ
Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Av. Medine Yapılmış, bugün gerçekleşen Haziran ayı meclis toplantısı sonrası, başarıyı ödüllendirme ve teşvik amaçlı Ödül Verilmesi talebine ilişkin Meclis Üyelerinin imzaladığı Grup teklifini; Meclis Gündemine alınması için Korkuteli Belediye Meclisine sunduk. Ne var ki Meclis tarafından yapılan oylamada; MHP Grubunun KABUL oyuna karşılık diğer siyasi parti gruplarının RED oyları ile teklifimiz Meclis gündemine dahi alınmadı.
Değerli Hemşerilerim; Korkuteli Belediye Meclisinin bugün gerçekleşen Haziran Ayı Olağan Toplantısında alınan kararların ilçemize hayırlı hizmetler yapılmasına vesile olmasını şahsım ve teşkilatım adına temenni ediyorum.
Belediye Başkanı Saniye Caran’ın mazereti nedeniyle bugün Meclise Başkanlık vazifesini ifa eden meslektaşım Av Ziya Daloğlu beyini Meclisteki Başkanlık performansındaki başarısından dolayı kendisini hassaten tebrik ediyorum.
Dikkatimi celbeden husus Sayın Daloğlu; Başkan vekilliği performansı ile asil Başkanı aratmadığı gibi; Meclis grubu ve gündeme hâkimiyeti; Meclis Grup Sözcümüz dâhil olmak üzere tüm gruplara eşit ve demokratik mesafedeki tavır ve davranışları ile Meclisi olması gerektiği gibi yönetmekle; Meclis üyelerini doğrudan muhatap alan siyasi nezaketine ve demokratik tavrına karşı teşekkür ederim.
Malumunuz olduğu üzere ilçemizde başta yağlı ve minder güreşi olmak üzere; Kickboks, Karate ve diğer pek çok spor branşlarında yapılan müsabakalarda sporcu gençlerimiz büyük başarılara imza atmaktadır.
Geçtiğimiz günlerde ise Yunanistan’da düzenlenen U-15 Avrupa Şampiyonasında 3. Olan Cengiz Elbeye Güreş Eğitim Merkezi Sporcusu Süleyman Cerit ile İstanbul’da düzenlenen Kickboks Dünya Kupasında 1. Olan Korkuteli Belediyesi Spor Klubü sporcuları Rabia Özgen -Ülkü Bozkurt- adlı genç sporcularımızı öncelikle üstün başarılarından dolayı şahsım ve teşkilatım adına tebrik ediyorum.
Bugünkü Meclis Toplantısında adı geçen bu sporcularımıza başarıyı ödüllendirme ve teşvik amaçlı ÖDÜL VERİLMESİ talebine ilişkin Meclis Üyelerimizin imzaladığı Grup teklifimizi; Meclis Gündemine alınması için Korkuteli Belediye Meclisine sunduk. Ne varki Meclis tarafından yapılan oylamada; MHP Grubunun KABUL oyuna karşılık diğer siyasi parti gruplarının RED oyları ile teklifimiz Meclis gündemine dahi alınmadı.
Her ne kadar Meclis Grubumuzun bahse konu teklifine karşı; grupların RED gerekçesi; 2024 bütçesinde bu konuya ilişkin GİDER ayrıldığı Meclis Kararına gerek olmadığı yönünde ise de; 5393 sayılı Belediye Kanununun 14. Maddesinin b fıkrasının son cümlesi gereğince;
“Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verebilir”
ibaresi gereğince Meclis Kararı Bu Gibi İşlemlerde Kanuni Zorunluluktur. Aksi İddiada Bulunanın Açıklamasının Hukuki Bir Karşılığı Bulunmamaktadır. Arzu Ederlerse Bu Konuda Belediyemizin İlgili Birimlerinden Doğrudan Bilgi Alabilir Sayın Meclis Üyelerimiz Buna emsal olarak Kırkpınar’da derece alan pehlivanlarımıza verilen ödüllere ilişkin Meclis kararları gösterilebilir. Hatta ve hatta bu sene yapılacak güreşimizde derece alan güreşçilerimize de Meclis Kararı almaksızın herhangi bir ödül takdimi gerçekleştirilemez.
Şayet bu sporcularımıza ödül vermek için Meclis Kararına gerek bulunmamakta ise ; İş Bu Tarihten 5 Gün Evvel Belediye Başkanlık Makamında ; Yukarıda Adı Geçen Başarılı Sporcularımızın Beraberinde Antrenörleri İle Birlikte Belediye Başkanı Makam Ziyaretinde Bu Gençlerimizi Niçin Ödüllendirmediniz ??? Gençlerimizi Bir Çiçekle Makamdan Geri Göndermek Yakışık Aldı Mı Sayın Caranlar ????
Bir de CHP Grup sözcüsünün konuya ilişkin açıklamasında bu sporcularımıza Sponsor Bulalım; Belediye Bütçemiz Yeterli Değil; Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Şahsi Ödül Versin Yaklaşımı İse Gerçekten Korkuteli Belediyesinin Manevi Tibarına Uygun Bir Karşılık Olmadı.
Korkuteli Belediyesini ; Alalede Bir Kooperatif Başkanı İle Kıyaslamak !!! Olmadı Sayın CHP Meclis Üyesi.
Sonuç olarak; Kıymetli Meclis Üyeleri; MHP Grubu Meclise Bir Teklif Sunduğu Zaman Önce Araştıralım, Sonra Cevap Verelim Ki; Salt MHP Grubunun Önerisini Reddetmek Adına Başarılı Sorucularımız Gibi Ödülü Hak eden Vatandaşlarımızı Mağdur Etmeyelim.
Bu açıklamamız sonrasında Korkuteli Belediyesi tarafından adı geçen sporcularımız ödüllendirilir ise de konuyu gündeme getirmekten onur duyar; gereğini yapanlara teşekkür etmeyi de biliriz.
Saygılarımızla
MHP KORKUTELİ İLÇE BAŞKANI AV MEDİNE YAPILMIŞEV

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Korkuteli Sadık Önal Başkanlığında  MHP Ak Parti Cumhur ittifakı meclis üyesi listesi
Korkuteli

Antalya Korkuteli Sadık Önal Başkanlığında MHP Ak Parti Cumhur ittifakı meclis üyesi listesi

31 mart 2024 pazar gün yapılacak yerel seçimleri Cumhur ittifakı başkan adayı Sadık Önal, Korkuteli Cumhur ittifakı meclis üyesi listesini İlçe Seçim Kuruluna teslim etti. Cumhur ittifakı meclis üyeliği listesi şu isimlerden oluştu

Korkuteli  Cumhur ittifakı Belediye Başkan adayı Sadık Önal, Gün Birlik günü
Korkuteli

Korkuteli Cumhur ittifakı Belediye Başkan adayı Sadık Önal, Gün Birlik günü

Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı Av. Medine Yapılmışev, Ak Parti ilçe başkanı Osman Nuri Kök ve belediye Başkan adayı Sadık Önal ile birlikte açıklamalar yaptılar.

Korkuteli MHP Belediye Başkan Adayı  Sadık Önal 'ın ilk Sözleri  Ne oldu.
Korkuteli

Korkuteli MHP Belediye Başkan Adayı Sadık Önal 'ın ilk Sözleri Ne oldu.

Antalya ili Korkuteli ilçesinde 5 yıldır başarılı bir Belediye Başkanlığı yapan MHP li Başkan Ömer İşlek, Korkuteli Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran ve Sadık Önal MHP korkuteli Belediye Başkan aday adayı olmuşlardı.

Korkuteli Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatı,Lokma Dağıtımı ve Kur'an Tilaveti gerçekleştirdi
Korkuteli

Korkuteli Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatı,Lokma Dağıtımı ve Kur'an Tilaveti gerçekleştirdi

Korkuteli Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatı, Kahraman Şehit Askerlerimiz için Cumhuriyet meydanı Çayırlı camii yanında Cuma namazı sonrası Lokma Dağıtımı ve Kur'an Tilaveti gerçekleştirdi

İşte Cumhur İttifakı adına Antalya'da MHP’nin aday çıkaracağı o ilçeler
Gazipaşa

İşte Cumhur İttifakı adına Antalya'da MHP’nin aday çıkaracağı o ilçeler

MHP’li belediye başkanlarının bulunduğu Alanya ve Korkuteli’nin dışında 3 ilçede daha MHP’li adayla seçime girilmesi kararlaştırıldı.

Başkan Medine Yapılmışev 'den İddialı Paylaşım
Korkuteli

Başkan Medine Yapılmışev 'den İddialı Paylaşım

Milliyetçi Haraket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, sosyal medya hesabından kazanacak aday vurgusu yaparak;