Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararıyla brent petrol yükselişe geçti.
Eylül ayının son haftasında, 80 dolar seviyesinde bulunan brent petrol, 18 dolar artarak 98 dolara kadar çıktı. Bu gelişmenin ardından akaryakıta üst üste zam gelmeye başladı.
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarına 1 lira 39 kuruşluk yeni bir zam daha pompaya yansıdı. Bu zam ile birlikte son 1 haftada motorinin fiyatı 5 lira 41 kuruş artmış oldu.
İndirim gelmesi beklenen akaryakıt, brent petrolün artması ile birlikte bir haftalık süreçte gelen zamlarla sürekli değişti. Gelen zamlar sırasıyla; 5 Ekim tarihinde motorine 1 lira 10 kuruş, benzine 62 kuruş, 6 Ekim'de motorine 1 lira 39 kuruş, benzine 74 kuruş, 8 Ekim'de ise motorine 1 lira 54 kuruş olarak gerçekleşti.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Akaryakıt Ürünlerindeki ÖTV artışı değerlendirdi.
İstanbul merkezli olarak Antalya’nın da aralarında bulunduğu 12 ilde düzenlenen “Ailem Güvende” operasyonunda 26 şüpheli gözaltına alındı. Antalya’da 2 şüpheli hakkında işlem yapılırken, adreslerdeki aramalarda 2 bin şişe kaçak alkol, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Antalya’nın Aksu ilçesinde ikinci gününe giren orman yangınına müdahale sürüyor. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, sürekli yön değiştiren rüzgârın çalışmaları güçleştirdiğini, Karaöz bölgesindeki alevlerin zaman zaman yeniden hız kazandığını açıkladı.
2026 yılı Antalya 674. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde heyecan başladı. 64 başpehlivanın mücadele ettiği er meydanında gözler lig şampiyonluğu yarışına ve Enes Doğan’ın ebedi kemer hedefine çevrildi. Dev güreş heyecanı TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanıyor.
Antalyalı 16 yaşındaki milli tenisçi Zeynepsu Yünlü, Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Gençlik Oyunları'nda büyük bir başarıya imza attı. Genç sporcu, tenis branşında hem tek kadınlarda hem de karışık çiftlerde Avrupa ikincisi olarak iki gümüş madalya kazandı.
Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Oba Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip, Lima'nın 73. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.