Rektörden, kampüs içinde başıboş köpek isyanı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan: "Yerleşke içinde 200 köpeğimiz var" dedi.

Rektörden, kampüs içinde başıboş köpek isyanı

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, yerleşke içerisinde 200’e yakın sokak köpeğinin bulunduğunu belirterek, "Her ay 35-40 ısırık vakası oluyor: öğrenciler, öğretim üyeleri, hastalar saldırıya uğruyor" dedi.
Adını yaptığı birbirinden değerli organ ve uzuv nakilleriyle duyuran Akdeniz Üniversitesinde son dönemde sokak köpeği bolluğu yaşanıyor. Bu köpekler zaman zaman olumsuz olaylara da yansıyor. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan da sokak köpekleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Üniversite yerleşkesindeki sokak hayvanlarının durumu ve ayda 35-40 ısırma vakasının olmasını değerlendiren Özkan, "Kampüsümüz çok yeşil ve güzel ama insanlar burayı barınak olarak görüyorlar. Dışarıdan arabayla içeri girip köpekleri bırakıp gidiyorlar. Bizim bunu bitirme şansımız yok. Üniversitenin çevresine yapılan tel çitlerimiz bile kesilmiş. Nasıl başa çıkacağımızı bilmiyoruz, 200 köpeğimiz var. Bir kısmı bazen agresifleşebiliyor. Nasıl başa çıkacağımızı bilemiyoruz. Belediyeler yardım ediyor ama zor bir süreç. Hiçbir hayvana zarar vermiyoruz" diye konuştu.

"35-40 ısırık vakası geliyor"

Her ay hastaneye 35-40 ısırık vakasının başvurusu olduğunu kaydeden Özkan, "Öğrenciler, öğretim üyeleri, hastalar saldırıya uğruyor. Bir şekilde kısırlaştırmaya başladık. Ama eğer halk gelip köpekleri buraya bırakırsa bu işin sonu yok, zor bir süreç olacak. Belediyelerin yanında halkımızın da desteklemesi lazım. Hayvanlara asla eziyet etmiyoruz. Ama sayılarını azaltmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Aşı sorunumuz yok"

Hiçbir canlıya zarar vermelerinin söz konusu olmadığını vurgulayan Özkan, "Benim de evimde 2 köpeğim var. Doktorum zaten. Bir cana zarar vermem mümkün olamaz. Asla zarar vermeden hayvan sayısını azaltmak lazım. Başhekimimiz ile görüştüm, insanlara yapılan kuduz aşısı noktasında bir sıkıntımız yok" açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem
Kepez

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil alanlarda tadilat ve peyzaj çalışması başlattı. Tadilat çalışmaları sırasında vatandaşların talepleri de karşılanıyor.

Antalya'nın tek BBP meclis Üyesi Mehmet Karakoyun oldu
Korkuteli

Antalya'nın tek BBP meclis Üyesi Mehmet Karakoyun oldu

BBP ilk defa Korkuteli meclisinde temsil edilecek. 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler sonrası Cumhur ittifakı listesinden MHP Meclis üyesi olarak seçilen Mehmet Karakoyun istifa ederek Büyük Birlik Partisine geri döndü.

Gençlere İstihdam İmkanlı Kurslar Başladı
Antalya

Gençlere İstihdam İmkanlı Kurslar Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin iş gücüne katılımlarını artırarak ekonomik bağımsızlıklarını sağlamak ve yenilenebilir enerji sektöründe istihdam imkanı sunmak için Güneş Enerjisi Okulu Projesi’ni gençlerle tanıştırdı.

Kumluca Belediye Başkan Adayı Dr. Mesut Avcıoğlu Göreve Başladı .  Dr. Mesut Avcıoğlu Kimdir
Kumluca

Kumluca Belediye Başkan Adayı Dr. Mesut Avcıoğlu Göreve Başladı . Dr. Mesut Avcıoğlu Kimdir

Yerel seçimlerden birincilikle çıkan Demokrat Parti Antalya Kumluca Belediye Başkan Adayı Dr. Mesut Avcıoğlu, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi devraldı. Kumluca'nın yeni Belediye Başkanı oldu.

MHP Korkuteli İlçe Başkanı Av.Medine Yapılmışev 'den Açıklama
Korkuteli

MHP Korkuteli İlçe Başkanı Av.Medine Yapılmışev 'den Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimin ardından basın açıklamasında bulundu.

Kaş Yerel Seçimlerinde CHP'nin Lideri Erol Demirhan!
Kaş

Kaş Yerel Seçimlerinde CHP'nin Lideri Erol Demirhan!

Kaş'ta vatandaşlar gözlerini seçim sonuçlarına dikti. Yerel seçim sonuçlarıyla belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirleniyor.