Sebze ve meyvede ‘fiyat artışı’ denetimi başladı!

ANTALYA İl Ticaret Müdürlüğü'nün koordinesinde, Antalya Defterdarlığı denetimcileri ve belediye zabıta ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla hal, pazar ve marketlerde sebze ve meyvedeki aşırı fiyat artışıyla ilgili çalışma yapıldı

Sebze ve meyvede ‘fiyat artışı’ denetimi başladı!

ANTALYA İl Ticaret Müdürlüğü’nün koordinesinde, Antalya Defterdarlığı denetimcileri ve belediye zabıta ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla hal, pazar ve marketlerde sebze ve meyvedeki aşırı fiyat artışıyla ilgili çalışma yapıldı.

Ekipler, başta domates, biber, patlıcan ve patates gibi 19 ürün olmak üzere mevsimine göre toplam 31 ürünün yer aldığı listenin hal, pazar ve marketlerdeki alış ve satış faturalarını inceledi.

İl Ticaret Müdürü Seval Dizerkonca, Ticaret Bakanlığına yapılan başvurularda, son aylarda enflasyon ve faiz oranlarında görülen düşüşe karşın marketlerde özellikle sebze ve meyve fiyatlarında herhangi bir düşüş kaydedilmediği hatta bu ürünlerin fiyatlarında ciddi artışlar yaşandığının iletildiğini söyledi.

Bu kapsamda Resmi Gazete’de yayımlanan aldatıcı ticari uygulamalar bölümüne bir bent eklendiğini belirten Dizerkonca, şunları kaydetti:

“Bu bentte, ‘girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapma’ yer alıyor. Biz de 81 valilik kanalıyla ticaret il müdürlüklerine gönderilen talimat kapsamında, Antalya’daki market, toptancı hali ve pazar yerlerinde denetimlere başladık.”

Defterdarlık, belediye ve hal müdürlüğü yetkilileriyle iş birliği yaptıklarını anlatan Dizerkonca, denetimlerde satıcılara ceza uygulamasının söz konusu olmadığını, yalnızca istatistiksel amaçlı fiyat derlemesi yaptıklarını bildirdi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Toptancı Halinde Sebze ve meyve fiyatları rekora koşuyor
Kepez

Antalya Toptancı Halinde Sebze ve meyve fiyatları rekora koşuyor

Antalya Toptancı Hallerinde yıllık fiyat endekslerindeki değişimlere bakıldığında meyvede son 8 yılın rekor artışı; domates ve sebzede ise ortalama üstü artış gerçekleşti.

Küresel Gazeteciler Konseyi  “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
Alanya

Küresel Gazeteciler Konseyi “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 6-9 Kasım’da 41 ülkeden 310 gazetecinin katılacağı etkinliklerle medya diplomasisi misyonuna uygun olarak kapsamlı bir programla bir kez daha ulusal ve uluslararası medya gündeminde yerini almaya hazırlanıyor.

  Antalya'da 400 metrelik dev bayrakla Cumhuriyet coşkusu Fener Alayı'na yüzlerce kişi katıldı
Antalya

Antalya'da 400 metrelik dev bayrakla Cumhuriyet coşkusu Fener Alayı'na yüzlerce kişi katıldı

Antalya Konyaaltı Varyant'ta toplanan kalabalık yürüyüş güzergahını doldurdu. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte 400 metrelik dev Türk bayrağı taşındı.

Antalya Korkuteli Taşkesiği ve Sülekler mahallelerinde Su Eylemi
Korkuteli

Antalya Korkuteli Taşkesiği ve Sülekler mahallelerinde Su Eylemi

Korkuteli ilçesinde yapımı tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi’nin su ihtiyacının Taşkesiği ve Sülekler mahallelerinden karşılanacağı açıklaması, bölge halkını ayağa kaldırdı. Destek CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı'dan geldi

Antalya MHP KAÇEP "Gün komşumuzun derdiyle dertlenme günüdür”
Antalya

Antalya MHP KAÇEP "Gün komşumuzun derdiyle dertlenme günüdür”

Kadın "Aile Çocuk Engelli Politikalarından (KAÇEP) sorumlu Naime Aydın ve 19 İlçe başkan yardımcısı MHP Antalya İl Başkanı Sadullah Güneş başkanlığında bir araya geldi.

eczacı Hüsnü Demiröz'den Elmalı Devlet Hastanesine Anlamlı Bağış (MR) Görüntüleme Cihazı kazandırıldı
Elmalı

eczacı Hüsnü Demiröz'den Elmalı Devlet Hastanesine Anlamlı Bağış (MR) Görüntüleme Cihazı kazandırıldı

Daha önce kiralama yolu ile Antalya Elmalı hastanemizde bulunan MR cihazının kiralama süreci dolmuş ve kiralama kriterlerini karşılamadığı için tekrar kiralanamamıştı. Kiralama firmasıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde cihazı satın alarak hastanemize bağışladık. devamı haberimizde