Muratpaşa

Teknolojiden uzaklaş, doğaya bağlan

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen doğa kampı, çocukları bilgisayar başından uzaklaştırarak doğayla tanıştırıyor.

Teknolojiden uzaklaş, doğaya bağlan

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin çocukları yaz tatilinde bilgisayar başında kaldıran, telefonu bir kenara bıraktıran doğa kampının 2’nci sezonu başlıyor. Zeytinpark’ta düzenlenecek kamp için başvurular belediyenin internet sitesinde devam ediyor.
Muratpaşa Belediyesi’nin geçen yıl ilkini düzeldiği kamp, bu yıl da Sosyal Fırsat Eşitliği ve Teknoloji Okuryazarlığı Geliştirme Derneği ile Ata Doğa İzcilik Gençlik Spor Kulübü iş birliğiyle gerçekleşecek. Ekibe, ayrıca, Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinin ardından kısa adı MAKSAT olan arama, kurtarma ve sosyal aktivite topluluğu da eklendi.

Doğa kampı, 2 milyon 630 bin metrekare genişliğiyle Türkiye’nin bir şehir merkezindeki en büyük yeşil alanı Zeytinpark’ta düzenlenecek. Kampla çocukların doğayla baş başa kaldıklarında kendilerine yetecek bilgiye sahip olması ve ekip çalışması, liderlik gibi kavramlarla tanışması hedefleniyor. Ayrıca çocukların olası bir afet durumunda temel bilgi ve beceriye de sahip olmasını amaçlayan kampa 10-15 yaş gurubundaki çocuklar katılabilecek. Kayıtların belediyenin internet sitesi üzerinden devam ettiği kamp, 3’er gürlük dönemler olarak gerçekleşecek. Kamp, 8 dönem devam edecek. İlk kamp 11-13 Temmuz’da yapılacak.

Teknolojiden uzaklaş, doğaya bağlanTeknolojiden uzaklaş, doğaya bağlanTeknolojiden uzaklaş, doğaya bağlan

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Türkiye'de Ücretsiz Kamp Alanları: Doğayla İç İçe Keyifli Deneyimler
Antalya

Türkiye'de Ücretsiz Kamp Alanları: Doğayla İç İçe Keyifli Deneyimler

Kamp yapmak doğayla iç içe unutulmaz bir deneyim sunar. Türkiye'nin doğal güzelliklerini keşfetmek ve bütçenizi zorlamadan keyifli bir kamp deneyimi yaşamak isterseniz, ücretsiz kamp alanları tercih edebilirsiniz. Bu makalede, Türkiye'de bulunan ücretsiz kamp alanlarını keşfedeceğiz. İşte doğayla iç içe keyifli deneyimler sunan ücretsiz kamp alanları:

Antalya'da Kamp Yapılacak Yerler: Doğanın Kucağında Eşsiz Deneyimler
Antalya

Antalya'da Kamp Yapılacak Yerler: Doğanın Kucağında Eşsiz Deneyimler

Antalya, doğal güzellikleri, muhteşem plajları ve tarihi zenginlikleriyle ünlü bir turistik destinasyondur. Ancak, şehrin doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak ve unutulmaz bir doğa deneyimi yaşamak isteyenler için kamp yapmak harika bir seçenektir. Bu makalede, Antalya'da kamp yapılacak yerleri keşfedeceğiz. İşte doğanın kucağında eşsiz deneyimler sunan Antalya'daki kamp alanları:

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı  8- 10  Mayısta Açılacak
Finike

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı 8- 10 Mayısta Açılacak

Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan "Hasyurt Tarım Fuarı", Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde bu yıl 8-10 Mayıs tarihlerinde 27'nci kez gerçekleştirilecek. 

Huzur Evinde 2 kişiyi öldürdü sebebini Müdüre Sorun dedi
Antalya

Huzur Evinde 2 kişiyi öldürdü sebebini Müdüre Sorun dedi

Cinayet olayı Antalya Döşemealtı ilçesindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 5 yıldır huzurevinde kalan İzzettin Süğüt (65), husumetli olduğu öne sürülen diğer huzurevi sakinlerinden Selçuk Goncegül’e (73) uyuduğu sırada meyve bıçağıyla saldırdı, ardından olayı duyup gelen Ali Serdar Batır (66) ve Ahmet Özdemirel’i de (74) bıçakladı.

Antalya Baraj Ortaokulu, Learn Through Upcycling Projesiyle 12 Uluslararası Okulla İş Birliği Yapıyor
Antalya

Antalya Baraj Ortaokulu, Learn Through Upcycling Projesiyle 12 Uluslararası Okulla İş Birliği Yapıyor

Antalya Baraj Ortaokulu, "Learn Through Upcycling" projesi kapsamında Türkiye'den 5 okul, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Romanya’dan 1 okul ve Lübnan’dan 2 okul olmak üzere toplam 12 okulla ortaklığını başlattı.

Antalya ATİK'ten Protokol Ziyaretleri
Antalya

Antalya ATİK'ten Protokol Ziyaretleri

Yeni yapılanması ile dikkat çeken, Uluslararası İşbirliği Konseyi (ATİK) Antalya İl Başkanlığı, ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin, ATİK Antalya Başkanı Erdoğan Budak ve Yönetim Kurulu ile birlikte, Antalya'da protokol ziyaretleri gerçekleştirdi.