Antalya’nın Elmalı ilçesinde kadın sağlık hizmetlerinde tarihi bir adım atılıyor. ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi bünyesinde açılacak KETEM öncesinde, Sağlık Bakanlığı'nın merkezi alım planıyla Elmalı Devlet Hastanesi’ne kazandırılacak yeni nesil Dijital Mamografi cihazı, ilçe halkında büyük sevinç yarattı.
Elmalı’da uzun süredir kadınların kanser taramaları için başka ilçelere gitmek zorunda kalması sorununa çare olacak kritik bir gelişme yaşandı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Elmalı’ya kazandırılan merkezde açılacak olan KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) için çalışmalar hızla devam ederken, Sağlık Bakanlığı’ndan gelen müjdeli haber süreçle ilgili beklentileri taçlandırdı.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’nde KETEM’in açılması amacıyla Antalya Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Elmalı Belediyesi ve ATSO arasında iş birliği protokolü imzalanmıştı. Merkezde meme, rahim ağzı (serviks) ve kalın bağırsak (kolon) kanserlerine yönelik testlerin yapılabilmesi için gereken mamografi cihazı için ATSO Meclisi 5 milyon TL’lik ek destek onaylamıştı.
Bu süreç devam ederken, Sağlık Bakanlığı 2026 Yılı Merkezi Alım Planı Kapsamında Türkiye genelinde alımı yapılan 41 adet Dijital Mamografi cihazından birinin Elmalı Devlet Hastanesi’ne gönderileceği açıklandı. Böylece hem yeni açılacak KETEM hem de Elmalı Devlet Hastanesi bünyesinde bayanlara yönelik meme kanseri taramaları kesintisiz olarak yapılabilecek.
İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarından paylaşılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Sağlık Bakanlığı 2026 Yılı Merkezi Alım Planı Kapsamında Dijital Mamografi Sistemi Alımına ilişkin ihale süreci tamamlanmıştır. Türkiye genelinde alınan 41 adet mamografi cihazından biri Antalya’da sadece Elmalı ilçemize verilmiştir. Artık kadınlarımızı kanser taramaları için başka ilçelere taşımamıza gerek kalmamıştır. Elçimizde kadınlar gerek kanser taraması gerek takiplerini Elmalı dışına çıkmadan halledebileceklerdir. Her 8 kadından 1'inin meme kanseri olduğunu düşünürsek ilçemiz adına bu cihaz önemli bir gelişmedir ve büyük bir eksiğimizi kapatacaktır.”
Geçmişte kanser taramaları için Antalya’ya, son aylarda ise ağırlıklı olarak Finike ilçesine gitmek zorunda kalan Elmalılı hanımlar, bu yorucu seyahatlerden ve zaman kaybından kurtuluyor. Cihazın ilçeye kazandırılmasında, AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Yunus Emre Coşkun’un Ankara’da gerçekleştirdiği temasların ve milletvekilleriyle birlikte Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na sunulan kapsamlı sağlık raporunun etkili olduğu belirtildi. Toros gazetesi


Antalya Elmalı'da yoğun araç trafiğinin yaşandığı ana caddede yolun her iki tarafında da kaldırım bulunmaması tepki çekiyor. Vatandaşlar kazaya davetiye çıkaran yol için belediye Başkanına çağrıda bulundu.
Antalya Elmalı’nın asırlık tarımsal mirası Gilevgi Sarımsağı’nda beklenen hasat sezonu resmen açıldı. Kendine özgü keskin aroması ve aylarca bozulmayan yapısıyla ün salan, tescil yolundaki bu özel lezzetin tarla detayları haberimizde...
Antalya’nın Elmalı ilçesine bağlı Çukurelma Mahallesi’nde etkili olan dolu yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Meyve ve sebze üretim alanlarında hasara yol açan dolu yağışının ardından yetkililer harekete geçti. İşte detaylar...v
Elmalı Devlet Hastanesi’nde önemli bir cerrahi başarıya daha imza atıldı. Nadir görülen bir hastalık olan rektal prolapsus tanısı bulunan hasta, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Elmalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ardından Elmalı Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası’nda seçimli genel kurulunu yaptı. Mevcut başkan Arif Kıvrak’ın aday olmadığı genel kurulda, Oda’nın genel sekreteri Volkan Atakan ile Fatih Yılmaz liste çıkardılar.
Antalya Elmalı’nın en değerli noktalarından biri olan Yukarı Pazar (Eski Hal), büyükşehir belediyesinin restorasyonuna rağmen atıl kalma tehlikesiyle karşı karşıyayken, Kadın Emeği Dayanışma Topluluğu’nun dokunuşuyla yeniden canlandı.