Facebook ve Instagram'da da mavi tik ücretli olacak. Fiyatı açıklandı

Twitter'ın 'mavi tik'i ücretli hale getirmesinin ardından Facebook ve Instagram da harekete geçti.

Facebook ve Instagram'da da mavi tik ücretli olacak. Fiyatı açıklandı

Mali açıdan zorlu bir döneme giren sosyal medya şirketleri gelirlerini arttırmak için yeni yöntemleri hayata geçirme arayışında.

Euronews'te yer alan habere göre, Facebook ve Instagram'ın ana şirketi Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg ,platform sahiplerinin hesaplarını doğrulamak için bilgisayarda ayda 11.99 ABD dolarından (yaklaşık 22,5 tl) başlayan ücretli bir abonelik başlattığını duyurdu. Bu ücret cep telefonlarında ayda 14,99 dolar olacak.

İlk olarak bu hafta Avustralya ve Yeni Zelanda'da uygulamaya konulacak olan abonelik, kimlik doğrulama hizmetleri ve "müşteri hizmetlerine doğrudan erişim" gibi avantajlarıyla Elon Musk'ın Twitter'da uyguladığı "mavi onay rozeti" uygulamasına benziyor.

Zuckerberg, resmi kimlikle hesabı doğrulamaya ve bu sayede Facebook ve Instagram için mavi onay rozeti almaya imkan veren yeni abonelik hizmetinin "özgünlüğü ve güvenliği artırmakla ilgili olduğunu" duyurdu.

Zuckerberg'un verdiği bilgiye göre "Meta Verified" adlı bu hizmet, hesap taklitlerine karşı ek koruma ve müşteri desteğine doğudan erişim imkanı sunuyor.

KOŞULLARI NELER?

Meta Verified'a kaydolmak için en az etkinlik koşulunu yerine getirmek, 18 yaşından büyük olmak ve Facebook veya Instagram'daki isim ve fotoğrafla eşleşen bir resmi kimlik göndermek gerekecek.

Yeni teklif, Elon Musk'ın Twitter için başlattığı ayda 8 dolarlık mavi onay uygulamasına oldukça benziyor ancak Meta, daha önce şirketin kuralları doğrultusunda doğrulanan hesaplarda herhangi bir değişiklik yapmayacağını belirtiyor.

HANGİ ÖZELLİKLERİ İÇERECEK?

Hizmete kaydolan kullanıcılar Instagram ve Facebook'ta yayınlanan Hikayeler ve Reel Videoları için özel etiketler alacak.

Ayrıca kullanıcılara ayda 100 ücretsiz yıldız ya da Facebook'ta içerik oluşturuculara ödeme yapmak için kullanılabilecek dijital para birimi verilecek.

Ancak şirket, profil adı, kullanıcı adı, doğum tarihi veya profildeki fotoğrafı değiştirmek için Meta Verified'a abonelik ve doğrulama başvuru sürecinin yenilenmesi gerektiği uyarısında bulunuyor.

Meta Verified rozeti henüz şirket ve işletmelerin başvurusuna açık değil.

yenicaggazetesi

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Büyükşehir’den ödüllü Instagram yarışması
Antalya

Antalya Büyükşehir’den ödüllü Instagram yarışması

Antalya Büyükşehir’den ödüllü Instagram yarışması En güzel Antalya Fotoğrafları yarışacak Antalya’nın son birkaç yılda yaşadığı değişim ve gelişimi yansıtan Instagram paylaşımları yarışacak.

Ak Parti Antalya il Başkanı Ali Çetin "Elmalı Gömbe Yolu Kısa sürede Yapılacak "
Elmalı

Ak Parti Antalya il Başkanı Ali Çetin "Elmalı Gömbe Yolu Kısa sürede Yapılacak "

Toplantıda Ak Parti Antalya il Başkanı Ali Çetin Korkuteli Elmalı yolunu tamamladık Elmalı Finike yolunun yapımı hızla devam ediyor hemen ardından Elmalı Gömbe yolunun yapımına başlanacağını çalışmalarımızın devam ettiğini söyledi.

 Eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen İstanbul'da gözaltına alındı
Manavgat

Eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen İstanbul'da gözaltına alındı

Eski Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yurtdışına çıkmak isterken İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

2025 yıl 673. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan Belli Oldu
Elmalı

2025 yıl 673. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan Belli Oldu

Türkiye'nin en köklü yağlı güreş organizasyonlarından biri olan 673. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri, 5-6-7 Eylül 2025 tarihlerinde Antalya’nın Elmalı ilçesinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Başpehlivan finalinde Feyzu8llah Aktürk ile Enes Doğan Kapıştılar

Antalya  Kemer’deki orman yangını kontrol altına alındı
Kemer

Antalya Kemer’deki orman yangını kontrol altına alındı

Antalya’nın Kemer ilçesi Kiriş Mahallesi’nde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu  Elmalı'daki Yol Çalışmalarını yerinde inceledi
Elmalı

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Elmalı'daki Yol Çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı'da tamamlanan yol çalışmaları ve devam eden projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu .yerel yönetimlerin sorumluluğunda olmasına rağmen Elmalı şehir içinde de sıcak asfalt çalışmalarının yapıldığını ifade etti.