Google herkesi şaşırttı! Bu ay geleneği bozdu

Her ayın ilk pazartesi günü bugüne kadar hiç aksatmadan yaptığı bir şeyi yapmayan Google şaşkınlık yarattı. Gerçek sonradan ortaya çıktı.

Google herkesi şaşırttı! Bu ay geleneği bozdu

Google'ın bugüne kadar her ayın ilk pazartesi günü hiç aksatmadan yaptığı bir şeyi yapmaması şaşkınlık yarattı. Gerçek sonradan ortaya çıktı.

Bu güne kadar sektirmeden Android için her ayın ilk pazartesi günü bir yama yayınlayan Google bu kez herkesi şaşırtarak herhangi bir yama yayınlamadı ama bunun yerine mart ayında Android'e gelecek daha büyük bir güncellemenin içeriğini açıkladı.

Bu güne kadar sektirmeden bunu yapan Google bu kez herkesi şaşırtarak herhangi bir yama yayınlamadı ama bunun yerine mart ayında Android'e gelecek daha büyük bir güncellemenin içeriğini açıkladı.

Android için gelecek yeni güncellemede tam 32 kritik güvenlik açığı giderilecek. Ki bunlardan bazıları sistemdeki kodların uzaktan kontrol edilebilmesine neden oluyordu. Yani bilgisayar korsanları telefonunuzu ele geçirip sizden bilgi çalabiliyordu.

 

Google bu sorunun çok kritik olduğuna karar verdi. Bunun için detaylı bir yama hazırladı. Mart güncellemesi içinde de bu yamayı sunacak.

Ayrıca Qualcomm ile 21, Unisoc ile ilgili 4 ve MediaTek'le ilgili 3 güvenlik açığı da bu yamayla giderilecek.

Güncellemenin ne zaman kullanıma sunulacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı ancak kısa bir süre içinde başlaması bekleniyor. Android telefon sahiplerinin cihazlarını son sürüme güncellemesi gerekiyor.

 

Mart ayında gelmesi beklenen güncellemede sadece güvenlik yamaları olmayacak. Özellikle Google'ın Pixel telefonları için yeni özelliklerin de gelmesi bekleniyor.

 

haber Global

 

 

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna  İmran Babacan oturdu
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna İmran Babacan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Başkan Mesut Kocagöz'ün koltuğuna General Şadi Çetinkaya İlkokulu 2. sınıf öğrencisi İmran Babacan oturdu.

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor
Antalya

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor 24-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya’da organize edilen uluslararası katılımlı ‘Güzellik, Estetik & Kozmetoloji Çalıştayı’ heyecanla bekleniyor

CHP'li Belediye başkanları yerel yönetimler çalıştayı için Ankara'da.
Korkuteli

CHP'li Belediye başkanları yerel yönetimler çalıştayı için Ankara'da.

Antalya büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel,

Akdeniz Ziraat  Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette
Antalya

Akdeniz Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Yeni Satış Yeri Açılışı gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu
Antalya

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in teleferik kazası kurtarma çalışmalarını takip etmek üzere olay yerinde olması nedeniyle meclisi en yaşlı üye sıfatıyla AK Parti İbradı Meclis üyesi Kemal Çiftçioğlu açtı. Toplantıda Başkanlık Divanı, encümen, birlik ve komisyon üyeleri belirlendi.

Başkan Muhittin Böcek   ,Mesut Kocagöz 'ün Tutuklanmasından son açıklama yaptı
Antalya

Başkan Muhittin Böcek ,Mesut Kocagöz 'ün Tutuklanmasından son açıklama yaptı

Mesut Başkanımıza uygulanan hukuki yaklaşımın ve hızın ülkede bugüne kadar yaşanan tüm benzer konularda uygulanmamış olması da ayrıca düşündürücüdür. Hukuka karşı saygımız ve sorumluluğumuz nedeni ile konuyu en ince ayrıntısına kadar takip edeceğimizin bilinmesini isterim.