Konyaaltı

Konyaaltın'da yüzme yarışı bu yıl daha heyecanlı

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan “Uluslararası Antalya An Aqua Swimming Race” yüzme yarışında nefesler tutulacak. Devamı haberimizde...

Konyaaltın'da yüzme yarışı bu yıl daha heyecanlı

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan “Uluslararası Antalya An Aqua Swimming Race” yüzme yarışında nefesler tutulacak. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, yarışmaya 8 ülkeden 400 sporcunun katılacağını belirterek, bu sene yarışlara katılımın çok yüksek olacağını söyledi. Konyaaltı Belediyesi tarafından 25 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek olan 400 sporcunun katılacağı “Konyaaltı Belediyesi 2’nci Uluslararası Antalya An Aqua Swimming Race” yüzme yarışı etkinliği için basın toplantısı düzenlendi. Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, İngiltere ve Fransa’yı ayıran Manş Denizi’ni yüzerek en hızlı geçen ilk kadın unvanına sahip milli ultra maraton sporcusu Bengisu Avcı, milli sporcu Mert Onaran, yarışma organizatörü Ali Cem Aktaş ve Fiberli Aydınlatma Yönetim Kurulu Üyesi Kutlu Çağan Şentürk katıldı.


8 ÜLKEDEN 400 SPORCU KATILACAK


Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Antalya An Aqua Swimming Race yarışmasını bu sene ikinci kez düzenleyeceklerini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Bu yarışma açık deniz yüzme yarışması. Bu sene 2’ncisini düzenliyoruz. Bu sene yarışlara katılımın çok daha yüksek olacağını görüyoruz” dedi. Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacak yarışlara Ukrayna, Rusya, İran Fas, Bulgaristan, İngiltere, Almanya ve Türkiye olmak üzere 8 ülkeden 400 sporcunun katılacağını ifade eden Başkan Esen, “Etkinliğimize profesyonel yüzme sporcularının dışında yüzme ile ilgili olan yüzmeye gönül vermiş tüm amatörler de katılacak. 4 ayrı uzunluktaki kategoride 500 metre, 1500 metre, 3000 metre ve 4500 metre uzunluğunda yarışlar olacak” diye konuştu.


GECE YARIŞINDA GÖRSEL ŞÖLEN


Yarış kapsamında 500 metrelik gece yarışı etabı yapılacağını ve bunun yarışlarda görsel şölen oluşturacağını aktaran Esen, “Sporcularımız ışıklandırılmış yüzme balonları ile yüzecek. Bu onların hem can güvenliği hem de görünür olmalarını sağlayan bir yöntem olacak. Ayrıca hepimiz için güzel bir görsel şov da olacak” dedi. Bu tür organizasyonlarla Antalya’nın tanınırlığını artırmayı hedeflediklerini de ifade eden Esen sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu tür organizasyonlarla Türkiye’nin çağdaş yüzüyle yurt dışında konuşulmasını istiyoruz. An Aqua Swimming Race yarışması Türkiye ile ilgili modern spora, çağdaşlığa, kadının toplumdaki yerine dair bölgemizden bir mesajın verilmesi adına düzenlediğimiz bir yarışma. Bu yarışmada belediyemizin önündeki plajdan start alacak yarışmacılar. Bitiş de belediyemizin önünde yapılacak. Ben güzel bir yarış olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm organizatör arkadaşlarımıza personelimize de teşekkür ediyorum.”


MANŞ DENİZİ’Nİ EN HIZLI GEÇEN KADIN YÜZÜCÜ


İngiltere ve Fransa’yı ayıran Manş Denizi’ni yüzerek en hızlı geçen ilk kadın sporcu olan Bengisu Avcı da, “Çok güzel bir atmosferde yüzeceğimize inanıyorum. Bu sporu uzun yıllardır sürdürüyorum. Okyanus hedefimde burası benim için bir ayak olacak. Çok teşekkür ederim” dedi.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Konyaaltı’nda nefesleri kesen yarışma
Konyaaltı

Konyaaltı’nda nefesleri kesen yarışma

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ve 8 ülkeden 400 sporcunun katılacağı ‘‘Uluslararası Antalya An Aqua Swimming Race’’ yüzme yarışı yarın saat 09.00’da başlayıp, gün boyu kıyasıya mücadelelere sahne olacak. Devamı haberimizde....

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı  8- 10  Mayısta Açılacak
Finike

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı 8- 10 Mayısta Açılacak

Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan "Hasyurt Tarım Fuarı", Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde bu yıl 8-10 Mayıs tarihlerinde 27'nci kez gerçekleştirilecek. 

Huzur Evinde 2 kişiyi öldürdü sebebini Müdüre Sorun dedi
Antalya

Huzur Evinde 2 kişiyi öldürdü sebebini Müdüre Sorun dedi

Cinayet olayı Antalya Döşemealtı ilçesindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 5 yıldır huzurevinde kalan İzzettin Süğüt (65), husumetli olduğu öne sürülen diğer huzurevi sakinlerinden Selçuk Goncegül’e (73) uyuduğu sırada meyve bıçağıyla saldırdı, ardından olayı duyup gelen Ali Serdar Batır (66) ve Ahmet Özdemirel’i de (74) bıçakladı.

Antalya Baraj Ortaokulu, Learn Through Upcycling Projesiyle 12 Uluslararası Okulla İş Birliği Yapıyor
Antalya

Antalya Baraj Ortaokulu, Learn Through Upcycling Projesiyle 12 Uluslararası Okulla İş Birliği Yapıyor

Antalya Baraj Ortaokulu, "Learn Through Upcycling" projesi kapsamında Türkiye'den 5 okul, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Romanya’dan 1 okul ve Lübnan’dan 2 okul olmak üzere toplam 12 okulla ortaklığını başlattı.

Antalya ATİK'ten Protokol Ziyaretleri
Antalya

Antalya ATİK'ten Protokol Ziyaretleri

Yeni yapılanması ile dikkat çeken, Uluslararası İşbirliği Konseyi (ATİK) Antalya İl Başkanlığı, ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin, ATİK Antalya Başkanı Erdoğan Budak ve Yönetim Kurulu ile birlikte, Antalya'da protokol ziyaretleri gerçekleştirdi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri gerçekleştirildi.
Antalya

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri gerçekleştirildi.

Proje Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve Ödül Töreni’nde konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olarak burada olmaktan inanın çok büyük bir heyecan duyuyorum. Çok güzel, bu kadar güzel bir günde bu kadar güzel öğrencileri görmek çok büyük bir mutluluk verdi.