Elmalı’da Tarihi Ketenci Ömer Paşa Camii Restorasyonun Ardından Dualarla Yeniden İbadete Açıldı
Antalya’nın en görkemli camilerinden biri olarak kabul edilen ve 1610 yılında Ketenci Ömer Paşa tarafından inşa ettirilen Elmalı’daki tarihi Ketenci Ömer Paşa Camii’nin restorasyonu uzun bir aradan sonra tamamlandı. Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmaların ardından cami, 5 Eylül 2025 cuma günü dualarla yeniden ibadete açıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya , Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, 671. 672. ve 673. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağamız Hakan Çetin, MHP İl Başkanı Sadullah Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Vali Şahin, vatandaşların Cuma gününü tebrik ederek, “Mimarisi, konumu ve pek çok özelliğiyle şehrimize değer katan Ketenci Ömer Paşa Camii’nin restorasyonunun ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu eserin yapımından bugüne kadar yaşatılması için emek veren herkesi rahmetle anıyor, restorasyon sürecinde katkısı olanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’nın yaptığı duanın ardından protokol üyeleri kurdele keserek camiyi yeniden ibadete açtı. Açılışın ardından uzun bir aradan sonra camide ilk Cuma namazı kılındı. Namaz öncesinde İl Müftüsü Yalçınkaya, cemaate vaaz verdi.
Osmanlı Devri Türk Mimarisi’nin önemli eserleri arasında yer alan, kare planlı yapısı ve merkezi kubbesiyle dikkat çeken Ketenci Ömer Paşa Camii, restorasyon çalışmalarıyla





yeniden gelecek nesillere kazandırılmış oldu.
CHP’de Antalya’yı yakından ilgilendiren kritik bir karar alındı. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ile Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi.
Antalya ve ilçelerinde 28, 29 ve 30 Eylül 2026 tarihlerinde açıklanan vefat ve cenaze haberlerini derledik. Alanya’dan Elmalı’ya, Kumluca’dan Serik, Aksu ve Muratpaşa’ya kadar vefat eden vatandaşların isimleri ve açıklanan cenaze bilgileri haberimizde.
Antalya Manavgat’ta yaya geçidinden karşıya geçen Halil K.’ye motosiklet çarptı. Güvenlik kamerasına yansıyan kazada ağır yaralanan yaya yoğun bakıma alındı.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde D-400 Karayolu Çolaklı Kavşağı’nda meydana gelen feci trafik kazasında, kontrolden çıkarak önce araca çarpıp sonrada devrilen tır yol kenarında bekleyen yabancı uyruklu 2 kadının üzerine düştü. İki kadın olay yerinde hayatını kaybederken, tır sürücüsü yaralandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeni Parti Antalya Milletvekili Mustafa Erdem hakkında TCK'nın 252. maddesi kapsamında “rüşvet” suçundan re’sen soruşturma başlattı. Erdem ise daha önce gündeme gelen para talebi iddialarını reddederek herhangi bir hukuk dışı işlem talep etmediğini açıklamıştı.
Antalya’nın geleceği için hayati öneme sahip su kaynakları Antalya Su Zirvesi’nde masaya yatırıldı. Vali Hulusi Şahin, Korkuteli Barajı’nda uygulanan akıllı sayaç sistemini su tasarrufuna örnek gösterirken, zirveye katılan Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran sürdürülebilir su yönetiminin önemine dikkat çekti.