Korkuteli

CHP Korkuteli eski İlçe Başkanı Şeyhali Kara Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’i zehir zemberek sözlerle eleştirdi.

Kongrede konuşan CHP Korkuteli eski İlçe Başkanı Şeyhali Kara giderayak Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’i zehir zemberek sözlerle eleştirdi.

CHP Korkuteli eski İlçe Başkanı Şeyhali Kara  Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’i zehir zemberek sözlerle eleştirdi.

   Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Kongresi Çarşamba günü Korkuteli Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Kongrede konuşan CHP Korkuteli eski İlçe Başkanı Şeyhali Kara giderayak Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’i zehir zemberek sözlerle eleştirdi. Başkan Kara yapımı devam eden Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili; “Korkuteli ilçe Merkezi beton yığınına dönüşmüştür. ilçenin ihtiyaçları gözetilmemiş, taşıt ulaşımının rahatlatılması gözetilmemiş, ilçenin trafik problemine çözüm geliştirilmemiş, yaya dolaşımı gözetilmemiş , ilçenin açık ve yeşil alan ihtiyacı gözetilmemiş, ilçe merkezinin park yeri ihtiyacı gözetilmemiştir. Sadece rant gözetilmiştir.” Dedi.
PARTİ TEMSİLCİLERİNİN KİRA BORÇLARINI KAPATTIK

CHP önceki Dönem Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara kongredeki konuşmasında; “Saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partililer Seçimle göreve geldiğimiz Ekim 2020 tarihinden bu güne kadar yaptıklarımızdan kısaca söz etmek isterim. İlk İş olarak , merkez ve mahallelerdeki parti temsilcilerinin kira borçlarını kapattık. Satın alınması için peşinatı ödenmiş olan ancak partimize ait devri gerçekleştirilmeyen 07 AHL 604 Plakalı aracın kalan borçları ödenmiştir. Araç genel merkez adına satın alınmış, gerekli bakım ve onarımı yaptırılmıştır. Aracın ses düzeni değiştirilmiş, lastikleri değiştirilmiş, motor, fren sistemi, akü vb. gibi işlemleri yaptırılmıştır. Ancak, Araç oldukça eski olduğu için kullanıma bağlı yeni masraflar çıkmaktadır.

HER ŞEY ZİYAN OLMUŞ, EMEKLERİMİZE YAZIK OLMUŞTUR

Gençlik kolları adına kiralanan binanın kiraları , elektrik su giderleri karşılanmış gençlerin istediği bazı araç gereçler temin edilmiştir. Ancak binanın bulunduğu arsa ve çevresindeki pazaryeri, arasta çarşısı Komple ; Çevre ve Şehircilik , İklim Değişikliği Bakanlığınca REZERV alan ilan edilince, Belediye tarafından yıktırılmış, hem gençlerimiz , hem yönetim olarak yaptığımız her şey ziyan olmuş, emeklerimize yazık olmuştur. Belediye Başkanının, Pazar yeri, Belediye İşhanı ve Arasta çarşısına yönelik hukuk tanımaz uygulamalarına karşı , pazarcı esnafına ve Arasta esnafına yönelik bilgilendirme yazıları hazırladık, pazarcı esnafı ve arasta esnafıyla bir araya geldik, mağduriyete uğramamaları konusunda bilgilendirme yaptık, nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda yol gösterdik, bazı kişiler için avukatlarımız aracılığıyla dava dilekçeleri hazırlattık.

ARASTANIN YENİLENMESİ ELBET GEREKLİ VE ÖNEMLİ

İl başkanlarımız , milletvekilimiz Cavit Arı ve ilçe yönetimimiz , pazarcıların isteklerini yerinde dinleyerek yapılacak Kentsel Dönüşümün Esnafların zararına olacağını, Rezerv alana yapılacak 4-5 katlı binalardan kendilerine sadece 14 Metrekarelik dükkan verilmesinin , mülkiyet hakkının ihlali olacağı, Rezerv alan ilan edilen yerin Korkuteli İlçesinin en değerli arsası olduğu, yapılacak inşaattaki rantın çok büyük olduğu, bu rantın Korkuteli İlçesinde kalması gerektiği , Korkutelili pazarcının ve esnafın yararına olan projelere öncelik verilmesi gerektiğini anlattık. Maalesef Korkuteli Belediye Başkanı ne bizi, ne pazarcı esnafını ne de Arasta Esnafını dinlemedi. Arastanın yenilenmesi elbet gerekli ve önemli ancak yıllardır arasta da, pazarda ekmeğini kazanan esnafın haklarının yok sayılması kabul edilemez.

BELEDİYE BAŞKANINDAN HİÇBİR KONU DE NET BİLGİ ALAMADIK

Belediye Başkanı ile her görüşmemizde Korkuteli’nin merkezine yapılacak 49400 Metrekarelik bir arsaya yapılacak yatırımda , İlçe halkının görüşü alınarak, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve özel sektör temsilcilerinin katılımı sağlanarak ve özellikle bu bölgede esnaf olan işyeri sahiplerinin görüşü alınarak üzerinde uzlaşma sağlanan, akılcı bir projenin Korkuteli’nin geleceği için daha doğru olacağı belirtilmiş ve uzlaşma önerilmiş , Ancak belediye başkanı, her zamanki hoyrat tavrıyla ben yaparım, ben yaptım. Ben Ankara’dan hallederim şeklinde bir cevapla karşılık bulduk. Belediye başkanından hiçbir konu de net bilgi alamadık. Korkuteli halkını ilgilendiren konularda şeffaf olması gerektiğini, Korkuteli’nin geleceğini ilgilendiren yatırımlarda, burada yaşayan insanların bilgi edinme hakları olduğunu söyledik. Ancak kendimiz söyledik, kendimiz dinledik. Maalesef Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı da, Korkuteli Belediyesinin yönlendirmesiyle tepeden inmeci, ben yaptım oldu mantığı ile hareket etmektedir.

BAŞKANIN EN SEVMEDİĞİ PARTİ CHP, EN ÇOK SATAŞTIĞI KİŞİ DE BENİM

Sayın Belediye Başkanı, 4,94 Hektarlık bir alanı, ilçe halkını bilgilendirmeden Rezerv yapı alanı olarak belirlemiştir. Rezerv yapı alanı olarak belirlenen alanda imar değişikliğine gidilmiş ve İlçe Merkezinde rant gözetilmiştir. Gördüğümüz kadarıyla “otopark, yeşil alan ve benzeri sosyal ve teknik altyapı kullanımlarına ilişkin, bisiklet ve yaya yolları, erişilebilirlik ve trafik konularında gereken ayrıntılara yer verilmemiştir. Korkuteli ilçe Merkezi beton yığınına dönüşmüştür. İlçenin ihtiyaçları gözetilmemiş, taşıt ulaşımının rahatlatılması gözetilmemiş, ilçenin trafik problemine çözüm geliştirilmemiş, yaya dolaşımı gözetilmemiş, ilçenin açık ve yeşil alan ihtiyacı gözetilmemiş, ilçe merkezinin park yeri ihtiyacı gözetilmemiştir. Sadece rant gözetilmiştir. Bunları ben ve yönetici arkadaşlarım yüksek sesle söylediğimiz için, Belediye Başkanın en sevmediği parti CHP, en çok sataştığı kişi de benim, ancak ben doğduğumdan bu yana bu memleketin ekmeğini yiyor, suyunu içiyorum, başka da gidecek yerim yok, Belediye başkanı Korkuteli de kalır mı bilinmez; bakalım zaman kimi haklı çıkaracak yaşayıp göreceğiz. “ ifadelerini kullandı. Korkuteli Manşet

 

Korkuteli belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek  Cevabı 

https://www.nnchaber.com/onceki-donem-chp-korkuteli-ilce-baskani-seyhali-kara-nin-set-elestirisine-cevap-veren-baskan-islek-bakin-ne-dedi

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Korkuteli İlçesinde Yaşanan Su sıkıntısının  Sebebini  CHP İlçe Başkanı açıkladı
Korkuteli

Korkuteli İlçesinde Yaşanan Su sıkıntısının Sebebini CHP İlçe Başkanı açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli, 3 gündür ilçede yaşanan su kesintilerinin sebepleri hakkında açıklamada bulunarak, arızaların giderildiğini ifade etti.

Korkuteli CHP başkan adayı Saniye Can Belediye Çalışanları ile
Korkuteli

Korkuteli CHP başkan adayı Saniye Can Belediye Çalışanları ile

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli Belediye Başkan Adayı Saniye Caran, seçim çalışmaları kapsamında sabahın erken saatlerinde belediye çalışmaları ile toplantı yaptı. Yapılan toplantı sonrasında sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Korkuteli'nin İlk Bayan Belediye Başkan Adayı Saniye Caran  Sahalara Çıktı
Korkuteli

Korkuteli'nin İlk Bayan Belediye Başkan Adayı Saniye Caran Sahalara Çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli Belediye Başkan Adayı Saniye Caran, Taşkesiği Mahallesi'nde mahalle toplantısı düzenledi.

Hasan Can Caran'dan Eşi Saniye Caran'a tam destek
Korkuteli

Hasan Can Caran'dan Eşi Saniye Caran'a tam destek

Başkan Caran'dan eşine tam destek CJP Korkuteli Belediye adayı olan ve seçim kurulundan veto alan Hasan Can Caran, sosyal medya hesabından basın açıklaması yaparak yaşanan süreç ile ilgili bilgi verdi.

Korkuteli  CHP Belediye de Manavoğlu çekildi Saniye Caran Aday oldu
Korkuteli

Korkuteli CHP Belediye de Manavoğlu çekildi Saniye Caran Aday oldu

Antalya Korkuteli CHP ilçe başkanı İsmail Karadeli resmi başvurunun ardından sosyal medya hesabından açıklama yaparak şunları söyledi; "Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli Belediye Başkan Adayımız Sayın Saniye Caran 

Korkuteli CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Can Saran  ilçede faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret etti
Korkuteli

Korkuteli CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Can Saran ilçede faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli Belediye Başkan adayı Hasan Can Caran ve Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli