Konyaaltı

Konyaaltında “Bin Turna Altında Buluşalım” etkinliği

Konyaaltı Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Bin Turna Altında Buluşalım” etkinliği düzenledi. Devamı haberimizde...

Konyaaltında  “Bin Turna Altında Buluşalım” etkinliği

BU DİLEK GERÇEK OLSUN


Konyaaltı Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Bin Turna Altında Buluşalım” etkinliği düzenledi. 7’den 70’e her yaştan kadının katıldığı etkinlikte, kadınlar kağıttan yaptıkları bin turna kuşunu ağaçlara asarak kadına yönelik şiddetin son bulmasını diledi.
Konyaaltı Belediyesi, HayatPark’ta ve Konyaaltı Alevi Bektaşi Kültürü Cem Evi Derneği’nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Bin Turna Altında Buluşalım” etkinliği düzenledi. Etkinliğe 7’den 70’e her yaştan kadın katılım gösterdi. Kadınlar uzman eğitmenler eşliğinde origami yöntemiyle kağıttan yaptıkları bin turna kuşunu HayatPark’taki ağaçlara asarak kadına yönelik şiddetin son bulmasını diledi. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen etkinliğe katılan kadınlara teşekkür ederek, kadına yönelik şiddetin son bulmasını temenni etti.


KADINA ŞİDDET SON BULSUN


Yaptığı turna kuşunun üzerine barış, sevgi, çocukların ölmediği bir dünya ve kadına şiddetin son bulması dilediğini yazdığını söyleyen Dürüye Küçükzeybek, “Proje harika oldu. Kadına şiddetin son bulması en büyük dileğimiz. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e ve çalışma arkadaşlarına bu güzel proje için teşekkür ederim’’ dedi. Bin turna kuşu efsanesinin, Japonya’nın Hiroşima kentine atom bombası atıldığında lösemi olan Sadako Sasaki adlı iki yaşındaki kız çocuğunun hikâyesi olduğunu dile getiren Elif Gülpaçin de, “Turna kuşu etkinliği çok güzel ve çok anlamlı bir proje. Efsanedeki Sadako bin turna kuşu yaparak sağlığına kavuşmayı hayal etmişti. Ama ömrü ne yazık ki buna yetmedi. Onun yerine başka arkadaşları bu kuşu yaparak barış dilediler. Bizler de kadınlar olarak kadına şiddetin son bulmasını diliyoruz. Konyaaltı Belediyesi’ne bu güzel proje için çok teşekkür ediyorum. Tüm dünyada kadına şiddete hayır diyoruz’’ dedi. Ekinliğe katılan Zekiye Koyunoğlu ise “Kadınların sesini duyurmak amacıyla yapılan çok güzel proje. Kadınlar her yerde ve dayanışma halinde olmalı” diye konuştu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Konyaaltı Belediyesi Maaşları Ödeyemedi
Konyaaltı

Antalya Konyaaltı Belediyesi Maaşları Ödeyemedi

Antalya Konyaaltı Belediyesi işçi ve memur ücretlerinin ödenememesini bankalar arası sıkıntı derken belediyenin battı iddiası gündeme geldi

Konyaaltı‘nda tiyatro keyfi bir başka
Konyaaltı

Konyaaltı‘nda tiyatro keyfi bir başka

Konyaaltı’nda vatandaşlar ve çocuklar hafta sonu tiyatro keyfi yaşadı. Devamı haberimizde...

Konyaaltı'nda Çandır Fasulyesi şenliğine davet
Konyaaltı

Konyaaltı'nda Çandır Fasulyesi şenliğine davet

Konyaaltı Belediyesi’nin bölgeye has Çandır fasulyesinin bilinirliğini artırmak ve üreticiye destek olmak amacıyla bu yıl 6’ncısını düzenleyeceği “Çandır Fasulye Şenliği” pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Antalya 'da öğrencilere yangın tatbikatı yapıldı
Konyaaltı

Antalya 'da öğrencilere yangın tatbikatı yapıldı

Konyaaltı Belediyesi, ilçede bulunan okul ve yurtlarda yaşanabilecek doğal afet, yangın ve kazalarda acil müdahale durumunda alınacak önlemler noktasında tatbikatlarını sürdürüyor.

Antalya 'da satrancın şampiyonları ödüllendirildi
Konyaaltı

Antalya 'da satrancın şampiyonları ödüllendirildi

Konyaaltı Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Satranç Turnuvası sona erdi. Turnuvada dereceye giren sporcular, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Devamı haberimizde....

Antalya Konyaaltı yeni dansçılarını arıyor
Konyaaltı

Antalya Konyaaltı yeni dansçılarını arıyor

Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, yeni dansçılarını arıyor. Devamı haberimizde..